Laserskärning

Laserskärning är en skärningsmetod där en laserstråle används för att hetta upp materialet till en sådan temperatur att den smälter eller förgasas. Temperaturen kan bli flera tusen grader i snittet och man rör samtidigt antingen ämnet eller skärhuvudet i en jämn hastighet för att åstadkomma snittet.

Laserskärning med Prima Platino 1530 CP4000 laser 4,0

LaserskärningALVESTA 3 PLÅT AB andra 2D laserskärningsmaskin har ett höglager som möjliggör obemannad drift. Maskinen gör att vi blir en än mer attraktiv leverantör av bearbetade plåtkomponenter med radier, tunna slitsar och för produktion av längre serier.

Max plåtformat: 1500 mm x 3000 mm.
Plåtkvaliteter som rullar löpande: DC01, galv, aluzink, rostfritt 4,301 och 4,404.

 

Laserskärning i vår Prima Platino 1325 laser 2,2

Laserskärning PlatinoALVESTA 3 PLÅT AB första 2D laserskärningsmaskin. Lasern är en komplettering till vår övriga maskinpark som gör att vi blir en mer attraktiv leverantör av bearbetade plåtkomponenter med radier, tunna slitsar och korta serier.

Max plåtformat: 1250 mm x 2500 mm.
Plåtkvaliteter som rullar löpande: DC01, galv, aluzink, rostfritt 4,301 och 4,404.

 

Installation av nitrogentank

LaserskärningEtt år efter att vi satte in vår Prima Platino 1325 2,2 kw laserskärmaskin satte vi in en nitrogentank. Leverantören är Strandmöllen som vi har som leverantör av gas till vår maskin. Snart tar vi nästa steg och installerar en gascentral till våra svetsplatser.

 

 

Vår produktion

I vår maskinpark utför vi effektiva och lönsamma arbeten inom automatstansning, laserskärning, kantpressning, robotbockning, manuell och robotsvetsning samt montering av plåtkomponenter. Genom vår goda kunskap kring bearbetning av metaller hjälper vi ditt företag till färdiga produkter.

Kontakta oss för en offert

Välkommen att kontakta oss så lämnar vi en offert på ett önskat arbete. Vi svarar även på dina frågor kring laserskärning. Vill du veta mer vad just laserskärning innebär läs här